Totalrenovering af lejlighed

arkitekt & håndværker arkitektur, renovering

Totalrenovering af lejlighed i Aarhus Midtby med respekt for den oprindelige sjæl.
Læs mere nederst på siden.

Totalrenovering af lejlighed i Aarhus Midtby med respekt for den oprindelige sjæl. Lejligheden er oprindelig fra 1901, men har gennemgået en totalrenovering, hvor alle overflader er renoveret og samtlige installationer er skiftet.

Der er fokuseret på at skabe en lys og åben lejlighed, hvor lyset i løbet af dagen, spiller en rolle i følelsen af rum. Gulvene løber fri rummene imellem og er med til at lejligheden føles større. Samtidig er der lagt vægt på en høj grad af komfort i lejligheden – med blandt andet ekstra varme og lydisolering i gulve, lofter og døre, timerstyret gulvvarme i badet og samt lysdæmpning.

Alle vægge er pudset, fuldspartlede og beklædt med glasfilt. Gulvene er massive douglasgran planker fra Dinesen, der efterfølgende er ludbehandlede og hvidolierede. Der er indsat nyt køkken med skabsskuffer i massivt træ og fingertap samlinger – og fronter i hvid højglans. Bordpladen og vasken er i Corian med planlimet induktionskogeplade. Soklen i køkkenet er udnyttet med sokkelskuffer.

Badeværelset er med hurtigt reagerende gulvvarme med timer og varme i spejlet, så det ikke dugger. Badet er beklædt med hvide højglans Steni-plader for vedligeholdelsesfrit brug. Alle armaturer i lejligheden er fra Vola.

Al belysning er med dæmpningsmulighed.