Villa TT

arkitekt & rådgiver arkitektur, lavenergi BR2020, plusenergi, skitseprojekt, villa

Lavenergivilla i Skive opført i konstruktioner af træ – med skalmur udvendig, samt flade tagpap tage. Huset opføres med integreret lager, kontor og garage - i alt 346 m2 etageareal. Villaen ligger placeret på Vinde Bakker og orienteret så der er udsigt over Skive-by fra husets opholdsrum.
Læs mere nederst på siden.

Lavenergiklasse 2020

Beliggenhed:

Klokkedybet, Skive

Status:

Opført i 2015

Energikrav:

lavenergiklasse 2020 (A2020)

Energiforbrug:

11,6 MWh pr. år

Størrelse:

346 + 11m2

Bygherre:

Privat

Foto:

Rasmus Jensen ARKITEKT MAA

Villa TT

Lavenergivilla i Skive opført i konstruktioner af træ – med skalmur udvendig, samt flade tagpap tage. Huset opføres med integreret lager, kontor og garage – i alt 346 m2 etageareal.

Villaen ligger placeret på Vinde Bakker og orienteret så der er udsigt over Skive-by fra husets opholdsrum.

Huset opføres som lavenergiklasse LE2020-byggeri – med en positiv energibalance ved tilførelse af vedvarende energi gennem solceller. Som primær energikilde tilsluttes husets opvarmningssystem fjernvarmenettet. Opvarmningen sker via et lav-temperatur gulvvarmesystem i gulve i samtlige rum.

Husets indeklima styres via et højeffektivt ventilationsanlæg, der også fungerer som varmegenvendningsanlæg. Anlægget suger varmt og fugtigt luft ud fra bl.a. køkken, badeværelser og bryggers og fjerner støvpartikler, fugt og lugt fra huset.

Vinduepartier udføres i 3-lags energiruder og der etableres solafskærmning i form af udhæng og mobile lamelpartier på husets sydlige facader – kombinationen skal optimere husets udnyttelse af solens energi i vinter-halvåret og samtidig skygge for at minimere overophedning i sommer-halvåret.

Huset forsynes med solceller for vedvarende el-produktion.