Søvilla på enestående udsigtsgrund

arkitekt & rådgiver arkitektur, design, lavenergi BR2015, skitseprojekt, villa

Eksklusiv søvilla på enestående stærkt skrånende søgrund med panorama-udsigt over Borresø.
Læs mere nederst på siden.

Søvilla på enestående udsigtsgrund

Beliggenhed:

Multebærvej, Sejs

Status:

Skitseforslag

Energikrav:

lavenergiklasse 2015 (A1)

Størrelse:

200 + 50 m2

Bygherre:

Privat

Foto:

Rasmus Jensen ARKITEKT MAA

Søvilla på enestående udsigtsgrund

Eksklusiv søvilla beliggende i Sejs på enestående vestvendt stærkt skrånende søgrund med panorama udsigt over Borresø. Projektet er tegnet til en spændende grund med egen bådbro – oprindeligt med et lille ældre sommerhus placeret på toppen.

Villaen er designet til at udnytte grundens udsigt optimal og samtidig tilpasse sig grundens skrånende terræn. Fra vejen synes kun villaens øverste etage – som også er villaens ankomst. Mod vejen er villaen tillukket og sikrer privatlivet og begrænser indkig. Mod naboerne fremstår villaen ligeledes tillukket og åbner sig 100% imod den store panorama-udsigt i vest. Villaen har 2 plan – øverste niveau er indgangsniveauet og indeholder villaens opholdsrum, køkken, brygget, bad og entré. Med en åben trappe følger man terræn ned til niveauet under med værelser og bad og vaskerum.

Villaens arkitektoniske greb arbejder med forskydninger, der skal få bygningen til at virke mindre og mere harmonisk på den spændende søgrund. Fokus på åbenhed med udsigt over søen, samt passiv solafskærmning udgør en væsentlig del af den arkitektoniske formgivning – i form af store glaspartier og markante udhæng og terrasser.

Fra starten med de første skitser har det været en høj prioritet at optimere udsigten fra villaens opholdsrum – så der både er storslået udsigt over søen, samt direkte udgang til terrasserne fra køkken, spiseafdeling, stue, samt alle villaens værelser. Løsninger og materiale-sammensætningerne er udvalgt for at skabe en eksklusiv og bæredygtig bolig med lang holdbarhed, mulighed for tilpasninger til brugernes ændrede behov og forudsætninger over tid. Blandt andet er det indtænkt plads i boligen, så der, på et senere tidspunkt, kan monteres en elevator, der letter tilgængeligheden imellem villaens 2 etager.
Villaen udføres efter lavenergiklasse 2015 / BR2015 – og generelt er villaen skitseret og projekteret med fokus på gennemarbejdede, gennemtænkte detaljer og en funktionel planløsning, der er optimeret til sidste millimeter – både i bygningens højde og bredde.

Villaen udføres i eksklusive materialer inde som ude. Udvendig facadebeklædning med tombak-stålplader, træbeklædning i canadisk cedertræ som liste-beklædning, mat sorte plader, samt partier med sølvgrå teglsten – tagene er udføres med tagpap. Indvendigt anvendes gulve og trapper i egetræsplanker, storformat gulvklinker og som akustikregulering over spisepladsen i form af træ-listelofter.