Orangerier

Orangerier, unikt designet

Orangeriet er mere end den traditionelle udestue eller det almindelige drivhus. Det er en eksklusiv og unik tilbygning, der kan forlænge udesæsonen og skabe et ekstra rum i boligen med speciel stemning.

Orangeri som tilbygning

Orangerierne er startet med et ønske om at få et rum til boligen, som giver en følelsen af at være og opholde sig udenfor. I det danske klima, hvor vinteren – og sent efterår og tidligt forår – kan føles lang, mørk og kold, kan det være dejligt med et rum i eller ved huset.

 

Man kan dermed forlænge sommeren i begge ender og sidde i udestuen eller havestuen og nyde sollys og dagslys. Projekterne har en funktion, hvor man kan opholde sig i læ for vind og kulde, men stadig har følelsen og oplevelsen af at være ude i dagslys – og på solskinsdage i solskin.

orangeri-vodskov-tilbygning-05-Rasmus-Jensen-ARKITEKT-MAA-gamle-mursten-pejs-drivadan-betongulv-egetræ-eg-terrasse-siddetrappe-glas-drivhus-genbrugsmursten-harmonisk-villa-eksklusiv

Samtidig giver de mulighed for længere ophold tæt på haven og naturen. For at skabe disse udestuer eller glas-havestuer med den følelse og oplevelse af at være ude, så bliver bygningskonstruktionen med en meget stor andel glas.

 

I de fleste udgaver er glasset i hærdet enkeltlags glas. Nogle projekter har vi designet og opført i termo-isoleret glas. Begge varianter har deres fordele, som man skal være bevidste om i forhold til, hvordan man ønsker at bruge bygningen.

Orangeriet er nutidens udestue

Orangerierne skal opføres, og der har Rasmus Jensen ARKITEKT MAA et godt samarbejde med firmaet, Drivadan, der er specialister i fremstilling af de unikke løsninger til disse glasbygninger.

 

I tæt dialog producerer og monterer de projekterne, hvor de står for at fremstille stålspær, glas og aluminium-sprosser på deres værksted. Samtidig står de for sammenbygningerne med de eksisterende huse.

 

Glastilbygningerne bygges ofte sammen med eksisterende huse, så de skal tilpasse de huse, de skal bygges sammen med i arkitektur. Så det er en klassisk udformning med sadeltag – og med ofte med et klassisk motiv med en skorsten i gavlen, som vi også kender fra mange gamle murstenshuse i Skandinavien.

Drømmer du også om et orangeri?

Det første projekt med konceptet, Orangeriet i Vodskov, er tænkt som en udvidelse af huset – og er udviklet i samarbejdet med kunden. Deres ønske var et udestue tæt på haven, men huset har en høj kælder, så vi blev nødt til at udvikle et koncept, hvor man kunne være indendørs og samtidig være nede i niveau med haven.

 

Projektet i Nordjylland har været besøgt i TV-programmet Hammerslag på DR1 i udsendelsen Nordjyske Boligdrømme, og i 2019 vandt projektet Aalborg Kommune’s arkitekturpris med begrundelsen om ‘en arkitektonisk afstemt tilbygning, der skaber merværdi’.

udtalelser-anerkendelser-iPad-politiken-byrum-byrummonitor-hammerslag-DR-Rasmus-Jensen-ARKITEKT-MAA

Som afskærmende elementer i glasbygningerne har vi arbejdet rigtig meget med genbrugsmursten fra Gamle Mursten. Genbrugsmursten er mursten fra huse, der er blevet væltet og murstenene taget ud og renset, for at blive brugt til at bygge med igen.

 

Processen med at genbruge mursten fra tidligere bygninger, forbruger kun 2% energi i forhold til produktionen af nye mursten. Vi synes, genbrugsmurstenene er flottere end de nye – og samtidig giver det rigtige rå udtryk til projekterne.

Orangeri i køge udestue tilbygning villa mursten genbrugsmursten foldedør terrasse skorsten Rasmus Jensen ARKITEKT MAA

Flere af vores projekter sammenbygges med velbevarede huse, der er mellem 80 og 120 år gamle, og så passer genbrugsmursten perfekt ind, med deres rå overflade og deres forhistorie fra andre bygninger. Især til ældre huse kræver en sikker hånd, for at komme godt i mål, når de skal udvides.

 

Tilbygninger kan være vanskelige at tilpasse det oprindelige hus’ karakter. Hos Rasmus Jensen ARKITEKT MAA ser vi projektet som en helhed, der skal passe sammen med resten af huset og omgivelserne. Tag kontakt og få hjælp til at komme rigtig fra start med processen.

orangeri-vodskov-tilbygning-10-Rasmus-Jensen-ARKITEKT-MAA-gamle-mursten-pejs-drivadan-betongulv-egetræ-eg-terrasse-siddetrappe-glas-drivhus-genbrugsmursten-harmonisk-villa-eksklusiv