Orangeri i Køge

Skitsering og projektering af moderne orangeri som tilbygning til nyrenoveret villa i Køge.

Orangeri i moderne stil

Orangeriet i Køge er tilbygget en nyrenoveret villa beliggende i et ældre bolig-kvarter. Her er skitseret, projekteret og opført et harmonisk og stemningsfuldt orangeri med fokus på eksklusive materialer i høj kvalitet. Villaen, der oprindeligt er opført i 1935, er nyligt renoveret indvendigt fra ende til anden.

Som afslutning på ombygningen er der opført et eksklusivt orangeri – i stedet for den oprindelige forfaldne terrasse. Orangeriet er bygget med glas-system fra Drivadan, genbrugsmursten fra Gamle Mursten, betongulv og indbygget pejs.

Orangeriet ligger lidt forskudt i forhold til huset, for at skabe en mere direkte forbindelse mellem husets stue og orangeriet. Samtidig giver et lille orienterende kig til vejen. For at integrere orangeriet bedst muligt med både huset og haven er der brede foldedøre mellem stuen og orangeriet, og en 4m bred foldedør i orangeriet mod vest, så hele den ene side kan åbnes op mod haven og terrassen.

Orangeriet i Køge er muret i genbrugte mursten fra Gamle Mursten for at tilpasse den eksisterende villa. Som en del af gavlen i orangeriet og den indbyggede pejs, er muret en siddebænk med en læderhynde, som en afslappet siddemulighed med en følelse af at sidde ude i haven.

Øverst i orangeriet sørger de klimastyrede automatiske vinduer for god udluftning, når sommersolen bager ind. Når der er brug for varme i orangeriet, kan der tændes op i den indbyggede pejs.

Orangeri i Køge som tilbygning til villa

Beliggenhed: Køge
Status: Opført i 2020
Størrelse: 38 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA & Drivadan