Udsigtsvilla på strandgrund

Udsigtsvilla med forskudte plan på smukt beliggende strandgrund

Villa i første række ud til Aarhus Bugten

Spændende udsigtsvilla på smukt beliggende strandgrund ud til Aarhus Bugten – med storslået udsigt over Kaløvig til Mols. Den store, skrånende, men smalle strandgrund er optimalt udnyttet på byggefeltet bag strandbeskyttelseslinjen.

Husets arkitektoniske greb arbejder med forskydninger, der skal få bygningen til at virke mindre og mere harmonisk på den smalle grund. Byggeriet er udført efter lavenergiklasse 2020 med skjulte solceller på taget, og er holdt i eksklusive materialer. Generelt er villaen skitseret og projekteret med fokus på gennemarbejdede, gennemtænkte detaljer og en funktionel planløsning, der er optimeret til sidste millimeter – både i bygningens højde og bredde.

Villaens forskudte planer giver så tæt og åben forbindelse som muligt imellem de forskellige rum og funktioner i bygningen. Samtidig har det, fra start, været en høj prioritet at optimere udsigten fra villaens opholdsrum – så der er storslået udsigt fra både køkken og spiseafdeling, samt stue der ligger hævet på bygningens øverste niveau – og kigger hen over spiseafdeling og køkken. Ligeledes er der fra 5 af villaens 6 værelser udsigt over Aarhus Bugten.

Bygningen er udført i eksklusive materialer inde som ude. Udvendig træbeklædning i canadisk cedertræ og liste-beklædning i egetræ, mat sorte plader, samt rustne stålplader i corten-stål.

Villaen er opført som lavenergiklasse BR2020-byggeri og den endelige trykprøvning viste en tæthed på 0,43 l/s/m2 ved 50 Pa (2015-krav: max. 1,00 l/s/m2).

Villa i 5 forskudte plan

Beliggenhed: Studstrup Strand, Studstrup
Status: Opført i 2018
Energiklasse: Energiklasse 2020 (A0)
Energiforbrug: 1.292 kWh pr. år
Størrelse: 220 + 43 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA