Anneks til sommerhus ved Skødshoved

Anneks til sommerhus i første række skitseret med udsigt fra de 2 værelser og saunaen

Anneks til sommerhus med udsigt

Anneks til sommerhus beliggende i første række på strandgrund ved Skødshoved. Der er udsigt over Aarhus og solnedgangen – fra anneksets 2 værelser og saunaen, der har vinduer fra gulv til loft. På den store strandgrund ligger bygningen optimalt orienteret i forhold til at udnytte udsigten og eftermiddags- og aftensolen, samtidig med at der er tilstrækkelig afstand og luft til en følelse af privathed.

Bygningens arkitektoniske greb arbejder med en separat placering tæt på sommerhusets køkken, spiseplads og terrasse. Samtidig med at er der åbnet op imod udsigten – gennem anneksets store vinduespartier.

Generelt er annekset skitseret og projekteret med fokus på gennemtænkte detaljer og en funktionel planløsning, der åbner op mod udsigten. Fra saunaen er der fri udsigt over stranden, Skødshoved og Aarhus Havn og by. Idéen har været at skabe et fritidshus, som ramme om et aktivt fritidsliv og brug af naturen i området.

Bygningen er tænkt som en afdeling for familiens store børn. Den indeholder 2 store soveværelser med skabe og skrivebordsplads, et badeværelse og en fordelingsgang, samt en vestvendt sauna med udsigt. Det har det været en høj prioritet at optimere udsigten.

Bygningen er opført i træ og er udvendig beklædt med sortmalet lodrette træprofiler fra Superwood – og sort tag i stålplader. Opvarmningen sker med et luft til vand varmepumpe, og der er indstøbt gulvvarme i anneksets gulve.

Anneks med udsigt ved strand

Beliggenhed: Skødshoved
Status: Opført i 2021
Størrelse: 47 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA