Tilbygning nord for Aarhus

Skitsering og projektering af tilbygning til landejendom nord for Aarhus

Udvidelse af landejendom ved Hornslet nord for Aarhus

Tilbygning til et ældre landejendom ovenfor Hornslet nord for Aarhus – opført i træ og vedligeholdelsesvenlige materialer. Udvidelsen giver huset et større og mere moderne køkken/alrum, hvor fokus har været få det fantastiske åbne landskab udenfor med ind i huset. Udbygningen er samtidig åbnet op, så der er tæt kontakt mellem spiseplads og køkken.

I spisestuen har dagslys, åbenhed og tæt kontakt til naturen udenfor været meget højt prioriteret. Rummets gavl indrammes af et stort vindue, der har en bred siddekarm i bunden, som trækker naturen helt i rummet, og med spisestuens rummelighed, frie højde til kip med 2 store ovenlys øverst i taget, får dagslyset, horisonten og himlen masser af plads i tilbygningen. Både i gavlen mod øst, og mod syd er der terrassedøre direkte ud til husets store nye træterrasse.

Generelt er udbygningen skitseret og projekteret med fokus på gennemtænkte, funktionelle løsninger og et rent og enkelt udtryk, hvor bygningens oprindelige bygningsform og tagflade fortsætter uændret videre i tilbygningen, så der skabes en naturlig sammenkobling mellem gammelt og nyt.

Bygningen er udført udvendigt i træbeklædning i varmebehandlede lodrette træprofiler fra det lokale Aros Savværk, grønne dør- og vinduesrammer i aluminium, tagpap taget med trekantslister samt en stor træterrasse i varmebehandlet Thermowood.

Udbygning, der trækker naturen ind

Beliggenhed: Hornslet
Status: Opført i 2024
Størrelse: 28 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA