Sommerhus ved Hostrup Strand

Spændende sommerhus ved Limfjorden skitseret på højt beliggende udsigtsgrund

Sommerhus med udsigt over limfjorden

Spændende sommmerhus på højt beliggende grund ved Hostrup Strand – med udsigt over Limfjorden og til Struer. På den store grund ligger sommerhuset optimalt orienteret i forhold til at udnytte udsigten og eftermiddags- og aftensolen.

Bygningens arkitektoniske greb arbejder med en stor terrasse, der skaber hjørner rundt om huset, der gør det muligt at finde enten sol eller læ – i løbet at hele dagen. Samtidig med at der er åbnet op imod udsigten – enten direkte eller indirekte gennem sommerhusets store vinduespartier.

Generelt er sommerhuset skitseret og projekteret med fokus på gennemtænkte detaljer og en funktionel planløsning, der åbner op mod udsigten. Selv fra badeværelset integrerede spabad er der udsigt over Limfjorden. Idéen har været at skabe et rigtig fritidshus, som ramme om et aktivt fritidsliv og brug af naturen i området.

Husets plan giver så tæt og åben forbindelse som muligt imellem de forskellige rum og funktioner i bygningen. Det har det været en høj prioritet at optimere udsigten – så der er storslået udsigt fra både køkken, spiseafdeling, stue samt hemsen hævet over værelset og badeværelserne øverste.

Et af husets badeværelser er indrettet med sauna og direkte indgang fra terrassen, samt det integrerede spa med udsigt. Ligesom der på husets bagside ligger en separat anneks-bygning med udhus og mulighed for ekstra værelser.

Sommerhuset er udført i træ med skjulte solceller på taget, og er holdt i materialer med lavt behov for vedligeholdelse – bl.a. pladebeklædning i Rockpanel. Opvarmningen sker med et luft til vand varmepumpe forsynet med el fra solceller på husets flade tag. For hyggens skyld er det også muligt at tænde op i brændeovnen, der står i det store fællesrum med køkken, spise og stue.

Fritidshus ved vandet

Beliggenhed: Hostrup Strand
Status: Opført i 2015
Størrelse: 100 m2
Bygherre: Privat
Foto: Rasmus Jensen ARKITEKT MAA