Villa DD

arkitekt & rådgiver arkitektur, design, lavenergi BR2015, lavenergi BR2020, skitseprojekt, villa

Lavenergivilla i Ry - opføres i 3 forskudte plan med integreret garage - i alt 250 m2 etageareal. Huset opføres som lavenergiklasse LE2020-byggeri.
Læs mere nederst på siden.

Lavenergiklasse 2015

Beliggenhed:

Haardalen, Ry

Status:

Opført 2016

Energikrav:

lavenergiklasse 2015 (A2015)

Energiforbrug:

1.699 kWh pr. år

Størrelse:

200 + 50 m2

Bygherre:

Privat

Foto:

Rasmus Jensen ARKITEKT MAA

Villa DD

Lavenergivilla i Ry – opføres i 3 forskudte plan med integreret garage – i alt 250 m2 etageareal.

Villaen ligger placeret på en skrående udsigtsgrund og ligger indpasset i terrænet, orienteret mod udsigten og det åbne landskab mod syd og vest.

Lavenergivilla i Ry opført i mørke mursten – udvendig beklædt med forpatinerede zinkbeklædning, partielt lodrette trælister, samt fladt tagpap tage. Huset er opført som lavenergiklasse LE2020-byggeri – med en kompaktenhed, der styrer ventilation, opvarmning og varmegenvinding samt produktion af brugsvand ved hjælp af en varmepumpe – derfor er huset ikke tilkoblet fjernvarmenettet.

Husets opvarmning suppleres med et vandbåret gulvvarme-system i alle husets rum for optimal varmekomfort. Gulvvarmesystemet forsynes med varme fra en integreret jordvarmepumpe i ovenstående kompaktenhed via en sløjfe horisontalt nedgravet jordvarmeslange. Gulvvarme lukkes ned uden for vintersæsonen og kan i overgangsperioden reguleres til kun at levere varme til f.eks. baderum eller klinkebelagte rum.