Selvforsynende plusenergivilla

arkitekt & rådgiver arkitektur, lavenergi BR2020, plusenergi, skitseprojekt, villa

'Plus' energivilla opført i træ – udvendig beklædt med STO pudsede fibergipsplader, samt tagpap tag med ensidig taghældning. Huset er opført som lavenergiklasse LE2020-byggeri - med en positiv energibalance ved tilførelse af vedvarende energi gennem solceller.
Læs mere nederst på siden.

Lavenergiklasse 2020

Beliggenhed:

Liseborg Høje, Viborg

Status:

Opført i 2013

Energikrav:

lavenergiklasse 2020 (A0)

Energiforbrug:

1.201 kWh pr. år.

Størrelse:

160 + 60 m2

Bygherre:

Privat

Foto:

Rasmus Jensen ARKITEKT MAA

Selvforsynende plusenergivilla

‘Plus’ energivilla i Viborg opført i træ – udvendig beklædt med STO pudsede fibercementplader, partielt lodrette trælister, samt tagpap tag med ensidig taghældning. Huset er opført som lavenergiklasse LE2020-byggeri – med en positiv energibalance ved tilførelse af vedvarende energi gennem solceller – derfor er huset ikke tilkoblet fjernvarmenettet.

Huset er tænkt som ‘plus’ energibyggeri med en kompaktenhed, der styrer ventilation, opvarmning og varmegenvinding samt produktion af brugsvand ved hjælp af en varmepumpe.

Husets opvarmning suppleres med et vandbåret gulvvarme-system i alle husets rum for optimal varmekomfort. Gulvvarmesystemet forsynes med varme fra en integreret jordvarmepumpe i ovenstående kompaktenhed via en sløjfe horisontalt nedgravet jordvarmeslange. Gulvvarme lukkes ned uden for vintersæsonen og kan i overgangsperioden reguleres til kun at levere varme til f.eks. baderum eller klinkebelagte rum.

Huset er forsynet med solceller for vedvarende el-produktion og har en positiv energibalance på 8,2 kWhm2/ pr. år.