Håndværk

orangeri-vodskov-tilbygning-10-Rasmus-Jensen-ARKITEKT-MAA-gamle-mursten-pejs-drivadan-betongulv-egetræ-eg-terrasse-siddetrappe-glas-drivhus-genbrugsmursten-harmonisk-villa-eksklusiv

Håndværket og arkitekten

Håndværk er så essentielt for god arkitektur. Det har altid været en vigtig del af vores skandinaviske tradition. 

Tradition og værdier

Håndværket er givet i arv fra generation til generation. Vi er ikke startet forfra igen og igen. Vi bygger fortsat videre på en lang tradition af gode, solide værdier og forståelse af vores natur og dens ressourcer.

De fysiske egenskaber de materialer vi arbejder og bygger med, der underlagt de samme forhold de havde for 50 eller  500 år siden. Godt solid håndværk går aldrig af mode, og den faglige stolthed lever stadig.

Der er en grund til at vi bygger godt kvalitetsbyggeri. Det giver bare mest mening. At bygge kræver ressourcer, også fra naturen. Derfor skal vi bygge med de rigtige løsninger og med de rigtige anvendelser af de forskellige materialer og egenskaberne deri, skal udnyttes korrekt.

For at kunne bidrage med byggeri af høj kvalitet, kræver det vi kan, og ikke mindst forstår, vores håndværk. Den forståelse kan samtidig bruges til at udfordre og nytænke løsninger og detaljer på nye måder – netop fordi vi har forståelsen af det vi har med at gøre.

Håndværk af høj faglighed

Håndværk skal udføres rigtigt, og der er mange elementer at forholde sig til. Alle, der har prøvet at bygge om derhjemme ved hvor meget, der skal gå op i en højere enhed.

Derfor er det altid en rigtig god idé at alliere sig med erfarne byggefolk, når et byggeri skal opføres. Det gælder både inden og under processen.

Arkitekten sørger for at holde overblikket. Fra de første idé og tanker om tilblivelsen af et byggeri, har arkitekten ofte en fornemmelse af hvilke løsninger, der giver den bedste udnyttelse af materialernes egenskaber.

Igennem erfaring bearbejdes byggeprojektet i den bestemt retning, og via arkitektens proces viderebearbejdes de oprindelige idéer og tanker, og efterhånden viser sig flere løsninger og fastlægges flere detaljer i projektet.

Udvalgte projekter

Detaljerne giver helheden

Som modsætning til tidligere, hvor alt vi kendte til, var opstået og skabt igennem håndværk, har vi i dag en stor del af vores industri, der fremstiller og producerer til salg fra et lager.

Traditionelt adskiller håndværksfagene sig fra industri, ved at produktionen eller reparationsarbejderne foregår efter kundens bestilling.

Arbejdet udføres af faguddannede håndværkere. De er vigtige i et hvert projekt, og bidrager med deres erfaring og kundskaber. Uden dem stod der ikke så mange færdige og solide bygninger.

For at kunne skabe god arkitektur og bygninger er de faguddannede folk de vigtigste i hele den udførende del af et byggeprojekt. Enhver detalje er med til at give og skabe helheden i projektet. Alle disse detaljer og løsninger er det arkitektens opgave at holde et overblik over gennem hele processen.